Trailrunweekend Eifel

Tijdens een trailrunweekend in Nideggen moet je natuurlijk even de burcht bezichtigen en een bezoekje brengen aan de plaatselijke Konditorei voor het meest overheerlijke gebak dat je ooit geproefd hebt. En je kunt er ook avontuurlijk klimmen op de Buntsandsteinrotsen .

Voor dit weekend hebben we meerdere gps-routes gemaakt en verzameld, zodat het nog lastig kiezen wordt! Voor vrijdagmiddag kiezen we een korte route langs een heleboel uitzichtpunten. Dat schiet natuurlijk niet op, maar geeft ons wel een mooi overzicht van de omgeving. Aan het einde van de bergrug die we volgen, mogen we volle bak naar beneden. Heerlijk om weer zo te kunnen lopen. Via een breed pad; de Wingerdweg komen we uiteindelijk weer bij het dorp terug. Hier worden de kuiten flink getest voordat we in het centrum terug zijn.

Eenmaal terug in de hut genieten we van onze Duitse trailvuurdoop en verwelkomen de andere trailers die nog binnen komen. Met het avondeten zijn we compleet en genieten we met zijn zestienen van de kookkunsten van Bianca! Er blijft geen kruimel over van de quiche en ook de worteltjescake gaat er in als zoete koek! Nu nog een trail uitzoeken voor morgen!

Als we ’s ochtends vroeg brood gaan halen, blijkt het flink gevroren te hebben. Alle autoruiten zijn bedekt met een laagje ijs. We hebben geen zin om te krabben, dus wandelen we naar de bakker bij Rewe. Naast brood halen we ook alvast soepgroente en slaan we wat repen in, zodat de boodschappentas loeizwaar is als we terug lopen. Onderweg draaien we af en toe een rondje om te wisselen van draagarm. Zo koud als het is, lopen we toch te zweten, want heuvel op is hier ook direct flink omhoog.

Na het ontbijt maken we een groepsfoto en vertrekken in verschillende groepjes de trails op. De paadjes zijn nog bevroren en op sommige gedeeltes moet je oppassen dat je je enkels heel houdt in de bevroren sporen. We lopen ‘de 20 van Hans’, die eerst in noordelijke richting loopt en dan afbuigt naar het zuiden. Het eerste gedeelte volgen we smalle paadjes die uitmonden in brede ‘Forstwegen’. Helaas komen we eenmaal in het dal op een kilometerslange asfaltweg en is mijn motivatie al snel tot onder het nulpunt gezakt. Eenmaal in Abenden vinden we een café dat open is en als even later de andere trailers aanschuiven, wordt het heel gezellig. Ik switch van groep en heb ‘s middags de grootste lol.

Vanuit Abenden is het even zoeken, maar dan mogen we steil de helling op. De houthakkers zijn hier flink actief geweest en het pad is op heel veel plaatsen versperd. We klimmen langs en over omgevallen bomen, helpen elkaar door de lastige passages heen en komen uit op een groot rotsplateau dat boven het dal uittorent. Het pad wordt nu vlakker, maar de omgevallen bomen halen de vaart er volledig uit. Pas als we langs een akker lopen, laten we alle omgevallen bomen achter ons. Via een afdaling over een groot veld komen we op een landweggetje dat naar de doorgaande weg leidt. Hier volgen we het enige stukje asfalt van vanmiddag en krijgen dan weer een lange klim door het bos. Eenmaal in de buurt van Nideggen komen we bij het klimgebied Effels. Het is prachtig zonnig weer, maar nog te koud om te klimmen. Via een smal wandelpad rennen we onder de burcht door en komen vlakbij de ingang weer op het burchtplein.

Bij de hut kun je nog heerlijk in de zon zitten, kijkend naar de toeristen die langskomen. Aan het einde van de middag wandel ik het burchtplein over en loop de steile trappen op naar de toren. Hier heb je een geweldig uitzicht op de omliggende omgeving en zie ik de zon achter de horizon zakken. Op zondagmiddag staan we klaar voor vertrek als ik me bedenk dat ik nog helemaal niet bij de Konditorei ben geweest! Ik haal iets lekkers voor thuis en als het de volgende keer iets warmer is, neem ik ook mijn klimspullen mee!

Met dank aan alle trailers voor de foto’s!

2 gedachtes over “Trailrunweekend Eifel

  1. Herkenbaar al die omgevallen bomen,dat was op de Eggeweg begin februari ook. En inderdaad Duitsland heeft altijd lekker gebak en zoals je misschien had gelezen in mijn verslag over de Eggeweg ook goed alcoholvrij bier dat nog herstel bevorderend is ook!

    Was je met een groep op pad die je kende of ben je gewoon aangesloten. Het lijkt in ieder geval een gezellig weekend geweest te zijn.

    Tot op de trails!

    Geordie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s