Heuvels van Huizen

Een tijdje geleden heb ik een ontzettend leuk trainingsgebied ontdekt waar je heerlijk je hoogtemeters in interval kunt trainen. Tussen Blaricum en Huizen ligt een bosgebied dat bestaat uit een langgerekte heuvelrug waar heel veel paadjes vanaf lopen. Het is bij mij vandaan dik een half uur rijden en voor mij de dichtstbijzijnde plek waar je leuk hoogtemeters kunt trainen anders dan op een trap!

Warm
Op een broeierige zondagochtend starten we vanaf het parkeerterrein bij de scouting. Ongewild lopen we de verkeerde kant op, waardoor we in ieder geval lekker opgewarmd bij het steilste gedeelte van de heuvels aankomen. We leggen onze bidons met water in de schaduw op een centrale plek en we kunnen los!

Heuvels van Huizen

Verkennen
In het eerste blok lopen we zoveel mogelijk verschillende paadjes op en weer af. Sommige zijn goed te doen, maar de geulen met zand zijn flink pittig. Berg op probeer ik te blijven rennen en korte felle pasjes te maken. Ik merk dat mijn arminzet hierbij heel erg helpt
om mijn benen in beweging te houden. Naar beneden zijn vooral de paadjes met wat boomwortels leuk, omdat je dan je voeten wat sneller moet optillen om niet te struikelen. Als we alle paadjes minstens een keer omhoog hebben gelopen, maken we op rustig tempo een groter rondje om weer even op adem te komen. Terug bij de bidons drinken we wat water en beginnen weer van voor af aan.

Techniek
Als ik me op een punt vergis en toevallig een ander pad insla, kom ik toch weer nieuwe steile paadjes tegen! Het is hier iets minder overzichtelijk, dus het kost me iets meer moeite om de paadjes ‘logisch’ te lopen.
De meeste van deze paadjes zijn bovenin heel erg steil en is het meer de hardloopbeweging die ik maak, dan dat er nog snelheid in zit.

 Herhaling!
Ondertussen staat de zon al flink te schijnen en begint het ook tussen de bomen erg warm te worden. Twee bidons zijn al leeg. We maken nog een setje af en lopen
bezweet en uitgelaten naar de auto. Hier ga ik zeker nog een keertje terug komen om te trainen!

Heuvels van Huizen

In zwarte omlijning de heuvels
In rode omlijning het parkeerterrein
Navigatie: Woensbergweg 5, Huizen. Parkeerterrein ligt tegenover dit adres in het bos.

Heuvels van Huizen

Even uitpuffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s