Trailrunweekend Eifel maart 2020

72728571_534697933767996_5417674946925035520_n

Edit 10 januari: het weekend zit vol. Als je je nu nog inschrijft, kom je op de reservelijst. Wil je op de hoogte gehouden worden van toekomstige trailevents? Meld je dan aan voor de mailinglist via ezranoor@hotmail.com

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart organiseer ik weer een trailrunweekend! De locatie is in de buurt van het romantische stadje Monschau in de Eifel in Duitsland. We verblijven in een huis van de Deutsche Alpen Verein (DAV) vanwaar je direct de paadjes op loopt en prachtig kunt trailen .Dit gebied is geschikt voor trailers die van hoogtemeters en modder houden en niet bang zijn op steile stukken. Als je in Nederland meer dan een uur achter elkaar kunt hardlopen en je van heuveltjes houdt, is het terrein goed te doen. Het huis waar we overnachten hebben we geheel tot onze beschikking. We slapen op kamers van 2 tot 6 personen en we zorgen zelf voor het eten en de afwas! We zullen zoveel mogelijk carpoolend naar Duitsland rijden.

Programma
Vrijdag kunnen we ’s middags al een ronde lopen om de benen los te maken. Daarna gaan we samen koken terwijl er onderling kennis gemaakt kan worden. Voor de fanatiekelingen kan er na de afwas nog een rondje gelopen of gewandeld worden.

Zaterdagochtend halen we brood bij de plaatselijke bakker voor een lekker vers ontbijt. Na het ontbijt gaan we op pad voor een trailrun met als het even kan een pauze in een plaatselijke Konditorei. Uiteraard nemen we in de route een gedeelte van de Eifelsteig mee! De afstand van vandaag hangt af van de mogelijkheden van de groepjes. Ik zal diverse routes voorbereiden, zodat ook degenen die zelfstandig op pad willen de mooiste paadjes kunnen volgen.

Zondag gaan we een kortere trail lopen vanuit het huis, waarbij we weer nieuwe paadjes gaan ontdekken. In de middag gaan we na de grote schoonmaak rond 15 uur richting huis, zodat de meesten rond etenstijd weer thuis zijn.

Verblijf
We verblijven in een groepshuis in het plaatsje Rohren in de West-Eifel.  Het huis ligt aan de rand van een plateau met uitzicht op de burcht van Monschau. Als je het huis uitloopt, sta je in een paar minuten op de Eifelsteig, die in totaal meer dan 300 kilometer lang is. In het huis is een uitgebreide woonkeuken, een verblijfsruimte en je slaapt in (stapel)bedden met maximaal vijf anderen op een kamer. Op zondag zorgen we er na de laatste douchebeurten voor dat het huis netjes voor de volgende gasten achter wordt gelaten.

Doelstelling
Dit weekend is een actief en vooral ook ontspannen weekend. We komen om te trailen, maar een dag iets anders doen, mag uiteraard ook! Als je nog nooit in de heuvels hebt getraild, is dit een mooie gelegenheid om het uit te proberen. Het is handig als je een beetje kunt kaartlezen, maar er zijn ook voldoende gemarkeerde paden in de omgeving. Ik zorg dat er kaartmateriaal meegaat en dat er gpx-routes beschikbaar zijn. Tijdens de trails kun je genieten van de mooie uitzichten en nemen we de tijd om foto’s te maken en onderweg een pauze in te lassen! In het huis zorgen we er met zijn allen voor dat het eten op tafel komt en dat de corvee gedaan wordt.

Kosten
Het volledige weekend kost €75 euro exclusief vervoer en alcoholische drank. De vervoerskosten regel je onderling met de chauffeur waarmee je meerijdt. Ik zal een carpoolindeling maken op basis van woonplaats en vertrektijd. Voor de avondmaaltijden en ontbijt wordt gezorgd. Voor de dagen op de trails kun je een boterham smeren, maar vaak komen we een Konditorei tegen. Heb je behoefte aan gelletjes en repen, neem die dan van huis mee. In het dorp is een buurtsuper waar je eventueel nog iets kunt kopen.

Interesse
Lijkt het je leuk om mee te gaan of heb je nog vragen? Mail of bel mij dan via onderstaande gegevens! Zaken als carpoolindeling, paklijst en routes ontvang je begin maart.

Je kunt je opgeven door het inschrijfformulier in te vullen en €45 aan mij over te maken op rekening NL29RABO0366027190. Zodra ik dat ontvangen heb, is je inschrijving definitief. Mocht je om wat voor reden niet mee kunnen, dan krijg je de aanbetaling minus de overnachtingskosten terug, mits je minimaal twee weken voor het weekend afzegt. Als een andere deelnemer in jouw plaats gaat, krijg je het volledige bedrag terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een eventuele reisverzekering. Het weekend gaat door bij minstens 10 deelnemers.

Ezra Noordermeer
ezranoor@hotmail.com
06-28734484

Voor een impressie van eerdere trailrunweekends lees je de volgende blogs:
Trailrunweekend Eifel
Nighttrail Sy
Trailrunweekend Sy
Trailrunrondje Durbuy-Sy-Durbuy!
Wiebertjes zoeken bij Bomal
Spa ExtraTrail 20km
Trailrunning vanuit de Tukhut Part 1
Trailrunning vanuit de Tukhut Part 2

Saskia maakte een tof filmpje van een van de trailrunweekends: