Trailrunweekend februari 2020

Edit 30-12-2019. Dit weekend is in principe vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan door het invullen van het aanmeldformulier.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari 2020 organiseer ik weer een trailrunweekend! Locatie is Nideggen in de Eifel in Duitsland. We verblijven in de Dürenerhütte van de Deutsche Alpen Verein (DAV). We slapen middenin het oude stadje in het voormalige poorthuis van kasteel Nideggen. Hier vandaan kun je direct de paadjes op en de heuvels in.

74391848_2478480578910642_5209163445869477888_n

Dit gebied is geschikt voor lopers die van heuvels en modder houden en niet bang zijn op steile stukken. Als je in Nederland meer dan een uur achter elkaar kunt hardlopen is het terrein goed te doen. De Dürenerhütte is een zelfverzorgingshut, waar ik heb gereserveerd voor 12 personen. We slapen op een slaapzaal en we zorgen zelf voor het eten en de afwas! We vertrekken vrijdag en zullen zoveel mogelijk carpoolend naar Duitsland rijden. De planning is om uiterlijk rond 13 uur in Nideggen aan te komen. Zondag rijden we rond vier uur in de middag weer terug naar huis.

Programma
Vrijdag kunnen we ’s middags na aankomst al een ronde lopen om de benen los te maken. Daarna gaan we met zijn allen koken en kennis maken met elkaar. Als er animo is, kunnen we een nighttrail of -wandeling maken.

Zaterdagochtend halen we brood bij de plaatselijke bakker voor een lekker vers ontbijt. Na het ontbijt gaan we op pad voor een trailrun met als het even kan een pauze in een lokaal Gasthof. De afstand van de route hangt af van de mogelijkheden van de deelnemers. Meestal splitsen we in twee of meer groepjes.

Ook zondag gaan we een trail lopen vanuit de hut, waarbij we weer nieuwe paadjes gaan ontdekken. In de middag gaan we rond vier uur richting huis, zodat de meesten met etenstijd weer thuis zijn

Verblijf
De Dürenerhütte ligt in het plaatsje Nideggen in de Noord-Eifel op nog geen drie uur rijden van Utrecht.  In de hut is een eenvoudige keuken, een verblijfsruimte, sanitair en je slaapt in stapelbedden op de slaapzaal. Het is een zelfverzorgershut en we worden geacht het verblijf netjes voor de volgende gasten achter te laten.

Doelstelling
Dit weekend is een actief en ontspannen weekend. Een beetje kaart kunnen lezen is erg handig, maar er zijn ook voldoende gemarkeerde paden in de omgeving. Ik zorg dat er kaartmateriaal meegaat en dat er gpx-routes beschikbaar zijn. Zelf loop ik ongeveer 8 kilometer per uur op vlakke trails, maar als je sneller bent, staat het je vrij om je eigen route te lopen. Tijdens de trailruns kun je genieten van de mooie uitzichten en nemen we de tijd om foto’s te maken en neer te strijken bij een restaurantje langs de route! In de hut zorgen we er met zijn allen voor dat het eten op tafel komt en dat de corvee gedaan wordt.

Kosten
Deelname kost je €85 exclusief vervoer, lunch onderweg en alcoholische drank. Het ontbijt en avondeten worden geregeld. Neem iets te eten en te drinken mee voor overdag als we onderweg zijn.

Deelnemen
Wil je mee, geef je dan op via het aanmeldformulier.
Je aanmelding is definitief na aanbetaling van €45 op rekeningnummer NL29RABO0366027190.
Als je nog vragen hebt, mail of bel mij:

Ezra Noordermeer
ezranoor@hotmail.com
06-28734484

Voor een impressie van eerdere trailrunweekends lees je de volgende blogs:
Trailrunweekend Eifel
Nighttrail Sy
Trailrunweekend Sy
Trailrunrondje Durbuy-Sy-Durbuy!
Wiebertjes zoeken bij Bomal
Spa ExtraTrail 20km
Trailrunning vanuit de Tukhut Part 1
Trailrunning vanuit de Tukhut Part 2

Saskia maakte een tof filmpje van een van de trailrunweekends: